Aanbod

Verbeter je ademhaling en voel je beter
Marc Hermsen. Praktijk voor Balans & Innerlijke groei.

de kracht van adem

Je leert in vijf stappen de techniek afkomstig uit ‘Transformational Breathing’ die zorgt voor heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Marc Hermsen - Adem- en meditatiecoach Bunnik

Cursus STEMBEVRIJDING

In deze cursus ga je leren je stem weer vrij en authentiek te laten klinken.
Start vrijdag avond 15 & zaterdag ochtend 16 september in Odijk.

Marc Hermsen - Adem- en meditatiecoach Bunnik

Compassie training

Van zelfkritiek naar zelf liefde Van hoofd naar hart Van streng naar zacht. Groeien ondanks én dankzij moeilijke omstandigheden.

Marc Hermsen - Adem- en meditatiecoach Bunnik

Harmoniserend ademen herstelt de harmonie tussen lichaam en geest

Volledige Cursus

De kracht van ademen

Wist je dat je jouw ademhaling direct en makkelijk kunt beïnvloeden om stress te verminderen en emotionele blokkades op te heffen? In de cursus De Kracht van Ademen leert ademcoach Marc Hermsen je in vijf stappen om je ademhaling te optimaliseren; dit geeft ontspanning en rust in je hoofd en waardoor je je vitaler voelt. 

Wanneer?

Informatie avonden
6 september (Utrecht) en
20 september in Bunnik 

Data Utrecht:
18 okt./ 1 nov./ 15 nov./
13 dec./ 10 jan.  

Data in Bunnik:
11 okt./ 25 okt./ 8 nov./
29 nov./ 17 jan.

 

 

 

 

 

 

Informatie avonden op vrijdagavond 26 jan.2024 

Cursus avonden op vrijdagavond op: VOL 
2 Febr. / 23 Febr. / 1 Mrt. /
19 Apr. / 17 Mei / 31 mei /
14 juni

 

 

 

Kosten

€25,- voor de informatievond (retour bij cursus) 

€275,- voor 5 avonden

Boek plus €19,95.

Waar?

Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a te Bunnik

Maliebaan 70 A
Utrecht

 

 

 

Wat doet de adem?

We leven in een ingewikkelde tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Dingen zijn niet meer zo vanzelfsprekend. Onzekerheid over baan, financiële situatie, gezondheid, het verlies van kwetsbare dierbaren.

Maar ook zaken die van alle tijden zijn kunnen ons behoorlijk bezighouden. Hoe ga je  om met conflicten met mijn partner, kinderen of collega’s. Hoe ga je om met gevoelens van onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen. Kortom de uitdagingen van het leven.

Heb je weleens op je ademhaling gelet als je het even moeilijk had? Stress slaat direct op je ademhaling. Dat is een reflex reactie waar we bijna geen controle op hebben. Maar: op de ademhaling zelf hebben we wél controle! Door je ademhaling te verbeteren kun je daarom eenvoudig en shift maken naar meer welzijn en ontspanning.

Wat ga je ervaren, ontdekken?

Je gaat opnieuw vól leren ademen. Dus ademen met je volledige ademcapaciteit. Dat geeft ontspanning en energie. Een goede ademhaling zorgt er namelijk voor dat je organen en weefsels beter zuurstof kunnen opnemen. Je zult je weer vitaal voelen.

Maar je zult ook merken dat aandacht voor je ademhaling rust in het hoofd creëert. Dat het piekeren afneemt en je meer in mogelijkheden gaat denken. Als er rust is in je hoofd kan je lichaam ook weer ontspannen. Er komt evenwicht tussen het denken en het voelen.

Doordat er meer ruimte komt om te voelen zul je grotere emotionele stabiliteit ervaren. Moeilijke wegdrukte gevoelens krijgen nu ruimte zonder dat ze met je op de loop gaan. Ook dat geeft rust.

Kortom, de volle ademhaling brengt ONTSPANNING. En ontspanning geeft de mogelijkheid om te groeien. Op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel gebied. De levensenergie gaat weer stromen.

Het resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je ervaren dat goed ademen kan zorgen voor:

 • Toename levensenergie en vitaliteit.
 • Fysieke en mentale ontspanning 
 • Emotionele stabiliteit
 • Gevoelens van heel zijn 
 • Beter slapen 
 • positivere levenshouding
 • Herkenen en bevrijden van oude patronen

 

Beperkt plaats

Voor de informatie avond is plaats genoeg. Voor de cursus is in verband met de persoonlijke begeleiding beperkt plaats.  

 

Waar?

Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a te Bunnik

29 sept

Introductie avonden

Weet jij al dat je met een goede ademhaling stress kunt verminderen? Wil je dat nu ook echt in de praktijk gaan brengen? Kom dan op vrijdagavond 26 de informatie avond van de cursus ‘Ontdek de kracht van ademen’.

Tijdens deze kennismakingsavond leer je eenvoudige ademoefeningen die meteen meer energie, maar ook rust in het hoofd opleveren. Je kunt je na deze avond inschrijven voor de cursus ‘De kracht van ademen’.In die cursus leer je stap voor stap hoe je beter kunt omgaan met stress en emoties. Je gaat dan ervaren dat de adem een krachtig middel is om te ontspannen en zo emotioneel en mentaal in balans te komen.

Waar & wanneer?

De informatie avond van 6 of 20 september 2024 duurt 

van 19.30 – 22.00 uur.

Locatie: Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a te Bunnik.

Deelname aan de introductie avond bedraagt €25,-.

Aanmelden

Gun jij jezelf deze ervaring? Meld je dan nu aan voor de informatie avonden op 26 januari via onderstaande knop. 

Marc Hermsen -stembevrijding-500x333

Cursus

Stembevrijding  

Met behulp van je stem kun je jezelf bevrijden van dingen die je hebt vastgezet. Je ziel weer laten klinken vrij van spanning. De trilling van onze stem brengt ons recht in onze ziel. En daar waar iets trilt daar vind transformatie plaats

 

CURSUS STEMBEVRIJDING  

Kennismaking- informatie

zaterdag 17 februari
Van 10.00 – 11.30  uur 
’t Zand Odijk 
kosten €18,-

cursus op vrijdagavond 
8 mrt./ 22 mrt. /
12 apr. / 24 mei / 7 jun./
21 jun. 

Aanvang 19.30 uur 

 

cursus op zaterdagochtend 
9 mrt. / 23 mrt. /
13 apr. / 25 mei / 8 jun. /
22 jun. 

Aanvang 10.00  uur 

 

Kosten

€249,- voor 6 bijeenkomsten.

DEELNEMERS OVER DE CURSUS

Waar?

’t Zand, Zeisterweg 81 B1 in Odijk

deelnemers over de cursus

Ik ben er weer…

” Toen ik aan deze cursus begon zat ik thuis met een burn-out.
Ik dacht ik ga mantra’s zingen. Maar er gebeurde veel meer.
Dit heeft echt mijn leven veranderd. Het is voor mij zo groots geweest
Van mijn hoofd naar mijn lijf. Dit weer kunnen openen. Er mogen zijn in alles wat er is. Dankjewel!

“Het is echt, echt een heel bijzondere ervaring voor mij geweest. Ik ben je enorm dankbaar.De manier waarop je het doet in de groep, bied voor mij heel veel veiligheid.
Je doet én zingen én ademhaling, meditatie en je legt dingen uit je geeft dingen mee.
Het was iedere keer weer een verassing en een thuiskomen bij mezelf. “

Anna

Het heeft me veel meer gebracht…

“Ik heb in verschillende koren gezongen en merkte dat me dat veel inspanning kostte, dus ik ben ingestapt bij stembevrijding, dan ga ik vast ontspannener zingen, dacht ik. Maar het heeft me veel meer gebracht dan alleen die techniek met die adem ondersteuning. Zeker de ontspanning in het zingen. Maar ook het naar binnen keren en het verbinden met jezelf door klank. Mij heb je echt de wereld van stembevrijding laten ontdekken.  En dan vooral het contact tussen de stem, emotie en je lijf. Hoe jij ons in drie keer al bij elkaar bracht. Ik denk dat dat een bijzonder iets is. Hoe we hebben durven te delen en daaraan stem hebben kunnen geven.”

Bertien.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit zou durven, mijn zelfverzonnen klaaglied zingen voor de groep! Dat doet Marc heel knap, hij neemt de groep mee waardoor ik me over allerlei blokkades heen heb kunnen zetten. Dit werkt helend”

Esmee

Beschrijving cursus stembevrijding

Zingen is ontzettend leuk. Heel ontspannend en het geeft energie. Dat is al een reden om deze cursus te komen volgen. Maar zingen kan nog veel meer zijn. Met behulp van je stem kun je jezelf ook bevrijden. Bevrijden van dingen die je hebt vastgezet. De trilling van je stem brengt je recht in je ziel. En daar waar iets trilt daar vind transformatie plaats.

Wat ga je ervaren?

Deze transformatie wordt in gang gezet door laagdrempelige oefeningen en het zingen van mooie mantra’s. Zingen of eigenlijk liever geluid maken in vrijheid.  Het gaat niet om mooi zingen maar om vrij zijn. Jezelf bevrijden van blokkades, angst en trauma’s. En daarbij mag je beginnen op het punt waar jij nu bent. Je hoeft dus niet eerst iets te leren of af te leren. Je begint vanwaar je NU bent. Wat een heerlijke gedachte is dat!

Wat brengt het jou?

Je leert jezelf te uiten en je ervaart dat jij er mag zijn precies zoals je bent. Je leert toelaten wat er op dit moment is en dat te gebruiken als een nieuw startpunt. Je gaat ontdekken dat zijn met je angst en je verzet ruimte creëert om vanuit vertrouwen klank te geven aan het lied dat in jou leeft. Dat brengt je in verbinding met jezelf en anderen waardoor je kunt ontspannen en de liefde weer kan stromen!

Zingen

We zullen mantra’s zingen maar ook al improviserend je eigen lied.
Laat de stem van je ziel maar klinken.

Meditatie & ademen

Tijdens de cursus gebruik ik elementen van het ademen en mediteren. Krachtige tools om jezelf in het NU te brengen en ballast los te laten.
Veel deelnemers waarderen juist deze elementen omdat ze diepe verbinding realiseren met je innerlijk en vandaaruit met anderen. 

WAAR?

’t Zand, Zeisterweg 81 B1 in Odijk

“Als jij voor het Nu zorgt, dan zorgt het Nu voor jouw toekomst”

Maha Ghosananda

Marc Hermsen -stembevrijding-500x333

HartZing

Het zingen van mantra´s en spirituele liederen samen met anderen in een mooie sacrale omgeving is steeds weer een bijzondere ervaring.

We combineren het zingen met momenten van stilte. Dat brengt diepe verbinding met jezelf en daarmee met anderen.

 

MANTRA MIDDAGEN in Odijk   

 

Zondagmiddag
15.00 uur tot 17.00 uur 
28 januari

 

Kosten

€20.- 

Waar

t Zand Zeisterweg 81  B1 Odijk  

 

Een mantra is een woord, een korte tekst met een krachtige betekenis. Deze kracht komt tot bloei wanneer je de mantra vaak herhaald. Door de eenvoud kun je er makkelijk helemaal in opgaan. Daar zit een transformerende kracht. Je kunt het denken loslaten. Tussen het zingen door zijn we stil. Door deze afwisseling komen beide meer tot zijn recht. De popmusicus Sting zei hierover: “Stilte is de golflengte waarop de ziel tot ons spreekt”

Door samen te zingen komen we in contact met ons hart. Vandaar de naar HartZing. Als je verbinding maakt met je hart nodig je het goede uit voor jezelf en de wereld om je heen. we in contact zijn met ons hart.

Voluit zingen!
Het gaat hierbij niet over presteren of presenteren. Je mag je stem laten klinken zoals die voor jou goed voelt. Soms ga je dan mee met de andere zangers, soms zing je lekker je eigen lied. Dit is steeds weer een heerlijke ervaring.

deelnemers schreven 

“Mijn stem piept en kraakt soms en ik was blij om hem weer eens te gebruiken.
Marc legt mooi uit wat mantra zingen zo mooi maakt: “de stilte tussen de liederen”
Mijn stem was pijnlijk in het begin, het grappige was dat dit na een tijdje
verdween en ik als vanzelf hoger ging zingen dan normaal.
Vooral de mantra naar onze voorouders toe raakte me.
Deze had voor mij veel langer mogen duren.
Verrijkt en verstilt ging ik huiswaarts.”
Cocky van Z

“Ik vond het heel fijn. Zoals de keuze van de liederen, je uitleg erbij en de muziek. De subtiele, duidelijke manier waarop je ons door een lied met wisselingen en naar het einde van het lied leidt vind ik knap en erg prettig. Dus, voor jou, veel dank.”
Agaath B.

“Toen ik aan deze cursus begon zat ik thuis met een burn-out.
Ik dacht: ik ga mantra’s zingen. Maar er gebeurde veel meer.
Dit heeft echt mijn leven veranderd. Het is voor mij zo groots geweest
Van mijn hoofd naar mijn lijf. Dit weer kunnen openen. Er mogen zijn in alles wat er is. Dankjewel!”

Anna

In de yoga helpt de adem voor innerlijke rust

online & live

Meditatie cursus

Veel mensen weten diep van binnen dat mediteren behulpzaam is in het leven. Maar om daadwerkelijk te gaan mediteren, dat valt niet altijd mee. Begeleiding bij het mediteren helpt dan. Zeker wanneer deze afkomstig is uit eeuwenoude beproefde methoden van het Tibetaans Boeddhisme.

Wanneer?

nader te bepalen 

Kosten

Waar?

 

 

Wat gaan we doen?

Mediteren leer je alleen door het te doen. Samen mediteren helpt en stimuleert je om het vol te houden.

Deze meditatie avonden zijn geïnspireerd op het meditatie-programma Joy of Living van de Tibetaanse leraar Mingyur Rinpoché. We doen begeleide en onbegeleide meditatie. We kijken af en toe een video boodschap van Mingyur Rinpoché. Heldere instructies helpen je de basis van meditatie eigen te maken en zo blijvende tevredenheid te ontwikkelen.

Wat ga je leren?

Gom, het Tibetaanse woord voor meditatie betekent: vertrouwd raken met je geest. Je leert te begrijpen hoe je geest werkt.  Niet om jezelf te verbeteren maar om een andere relatie te ontwikkelen met het denken. Als je je geest beter begrijpt ontwikkel je meer innerlijke rust. Je leert beter om te gaan met onrustige gedachten en heftige emoties. Je leert opnieuw contact te maken met de innerlijke stilte. Hierdoor kun je de ups en downs van het leven beter aan.

Mingyur Rinpoche - The Joy of Living

Compassie-            training

 • Je voelt het verlangen om je vrij te voelen maar je ziet dat je jezelf saboteert en in de weg zit.
 • Je voelt de kracht en wijsheid van je hart al maar je hoofd veroorzaakt nog onrust.
 • Je laat je leiden door angst waar je zou willen durven te vertrouwen op je intuïtie.
 • Je ego is nog vaak de baas waar je de zachte stem van je hart zou willen volgen.

Compassie is het vermogen om moeilijke en stressvolle ervaringen onder ogen te zien met daarbij de wens deze te verlichten, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan.
Je zou ook kunnen zeggen:

de kunst om goed voor jezelf (én anderen) te zorgen.

Deze compassietraining leert hoe je ondanks én dankzij moeilijke omstandigheden je gemoedsrust kunt bewaren. Je leert het hoofd helder te houden om vanuit vertrouwen en stabiliteit te groeien zodat jouw unieke kwaliteiten tot bloei kunnen komen.

Waar je eerst een speelbal leek van de drukte in je hoofd en overweldigende emoties ga je in deze training ontdekken dat je door het opzoeken van de stilte (meditatie) met een open en nieuwsgierige houding de keuzevrijheid in je leven weer kunt terug krijgen.

 

Van zelfkritiek naar zelfliefde.
Van hoofd naar hart.
Van streng naar zacht.
Van mokken op jezelf naar jezelf steunen
Toegang tot een oneindige bron van liefde.
Toegang tot de zachte kracht die zich in jou verbergt.

 

START cursus 10 april 2024                       VOL
6 bijeenkomsten op woensdag avond 

 

Harmoniserend ademen herstelt de harmonie tussen lichaam en geest

vanuit huis

Ademsessies online

In corona tijd hebben zowel deelnemers als ikzelf ontdekt dat de ademsessies heel goed online gegeven kunnen worden. Juist omdat ademhalen een persoonlijk proces is waarbij je naar je binnenste keert, kan het erg prettig zijn om in jouw eigen vertrouwde omgeving aan de online ademsessies deel te nemen.

Wanneer?

Wekelijk op zaterdag ochtend. 9.00 – 10.00 uur 

Online

Kosten

De eerste keer gratis ter kennismaking. Hierna €15,- per losse sessie (via betaalverzoek).

Vaker meedoen?
Koop dan een 10 rittenkaart voor €120,-
of een 3 rittenkaart voor
€37,50.

 

Online sessies

Online via Zoom. Na aanmelding ontvang je de link en kun je de opname terug luisteren. 

 

Wat doet adem?

We leven in een ingewikkelde tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Dingen die altijd vanzelfsprekend leken zijn dat ineens niet meer. Onzekerheid over baan, financiële situatie, gezondheid, het verlies van kwetsbare dierbaren.

Maar ook zaken die van alle tijden zijn kunnen ons behoorlijk bezighouden. Hoe ga ik om met conflicten met mijn partner, kinderen of collega’s. Gevoelens van onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen over hoe we moeten omgaan met de uitdagingen van ons leven, met alle emoties die daarbij horen?

Heb je weleens op je ademhaling gelet als je het even moeilijk had? Emoties slaan direct op je ademhaling. Dat is een reflex reactie waar we bijna geen controle op hebben. Maar: op de ademhaling zelf hebben we wél controle!

Wat ga je ervaren?

Iedereen heeft zijn/haar eigen ervaring. De één ervaart vooral ontspanning. Voor de ander wordt er emotioneel veel in beweging gebracht wat bevrijdend werkt en heling in werking stelt. Weer een ander heeft bijzondere spirituele ervaringen en inzichten. Een en ander is afhankelijk van de intensiteit en overgave waarmee je ademt. Jij bent en blijft de regisseur van je eigen sessie. Je hoeft alleen maar te luisteren naar en je te laten inspireren door mijn stem.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de online ademsessies is alles gericht op het optimaliseren van jouw ademhaling zodat er weer ruimte ontstaat. Ruimte ontstaat daar waar vastgezette energie weer in beweging komt. We gaan ons dus eerst richten op het ontspannen van de ademhaling. Dan verdiepen we de ademhaling om vervolgens te kunnen verruimen.

Online sessies

Online via Zoom. Na aanmelding ontvang je de link en kun je de opname zo vaak als je wilt terug luisteren.

Doe je voor het eerst mee? Geef dat van tevoren bij mij aan en kom 15 minuutjes eerder voor een korte introductie en uitleg.

Als het hoofd tot rust komt,
ontstaat er ruimte voor je gevoel.
Dan kan het lichaam ontspannen
en kan de levensenergie weer stromen.
Harmoniserend ademen herstelt de harmonie tussen lichaam en geest

Live

Ademcirkel  

Een krachtig medicijn om los te laten wat je niet meer helpt!

Deze workshop biedt een beknopte uitleg over de kracht van ademen, waardoor je het wat en waarom begrijpt. Maar bovenal gaan we de kracht van ademen ervaren.

We beginnen met korte oefeningen die je gemakkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen, om zo je volledige ademcapaciteit te herstellen. Daarna gaan we over naar een volledige verbonden ademsessie, begeleid door aangename muziek.  

 Ben je nieuwsgierig naar wat ademwerk voor jou kan betekenen? Dan is dit een ideale gelegenheid om ermee kennis te maken. 

Wanneer?

-rijdag 24 mei 2024
Vrijdag 21 juni 2024 

Van 19.30 – 22.00 uur 

Yoga Centrum Bunnik 

Smalleweg 8a Bunnik 

Kosten €29,-

 

Kosten

€29,-

Wat kun je verwachten te ervaren?

De een ervaart vooral ontspanning, terwijl een ander de vitale energie voelt stromen en vooral daadkracht ervaart. Weer anderen voelen een verruiming doordat vastgezette emoties weer mogen stromen, of omdat er plotseling heldere inzichten ontstaan. De effecten zijn voor iedereen anders, afhankelijk van de mate waarin je je kunt overgeven aan de kracht van de adem. Als je diep en vol ademt, zal je ervaring ook diep en vol zijn.

 

Sommige mensen zijn bang voor wat er tijdens een ademsessie naar boven kan komen. Dan zeg ik altijd: jij bent en blijft altijd de regisseur van je eigen ademsessie. Je krijgt nooit meer dan je aankunt. Met de intensiteit waarmee je ademt, bepaal je de intensiteit van de sessie. Maar hoe je ook ademt, je kunt het altijd aan. Bovendien adem je in een veilige setting, begeleid door professionals.

Wat helpt jou niet meer in je leven en zou je dit graag willen loslaten?

De workshop laat het je ontdekken.

Vervolgens legt hij uit hoe je deze patronen kunt doorbreken. Enerzijds zeer krachtig, anderzijds verrassend eenvoudig. En dáár zit juist de kracht.

.

CONTACT

beeldmerk Marc Hermsen

dr. Breveestraat 35
3981 CE Bunnik
Bel: 06-21 44 68 58