Adem cursus De kracht van de adem  

Heb je soms ook het gevoel dat de energie je zomaar ontglipt? Of je voelt je vaak moe zonder duidelijke reden? Je hebt alles wat je hartje begeert, maar je voelt je niet gelukkig? Of je laat dingen gebeuren die je eigenlijk graag anders had gewild? Je blijft in oude patronen vastzitten omdat het vertrouwd en veilig voelt? Of omdat je denkt dat anderen dat van je verwachten?

Als je je hierin herkent, zou het wel eens kunnen zijn dat je vaak in je hoofd zit. Je piekert veel over beslissingen die je moet nemen. En dat kost je veel energie. Heb je hierbij wel eens op je ademhaling gelet? Grote kans dat je adem hoog zit zonder dat je het door hebt.

Kip of ei? Wat is er nu eerder: dat gepieker of die hoge adem? Eigenlijk maakt dat niet uit. Wat wel uitmaakt is hóe je hiermee omgaat. Het Breathfulness Programma laat je kennismaken met de kracht van de adem. De eenvoudige ademtechnieken die het programma je aanreikt, hebben een krachtig helend effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid: je voorziet je lichaam van meer zuurstof zodat je (levens-)energie weer gaat stromen en de afvoer van afvalstoffen wordt geoptimaliseerd. Hierdoor voel je je vitaler, rustiger, met meer zelfvertrouwen. Je piekert minder, krijgt weer zin om dingen te gaan doen, je denkt weer in mogelijkheden.

Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf. Het Breathfulness Programma leert je in zes stappen (zie hieronder) om je ademhaling te optimaliseren en weer in contact te komen met je gevoel. De techniek die je hierin wordt aangereikt, afkomstig uit de Transformational Breathing, zorgt voor heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een ademhaling die balans creëert en de levensenergie volop laat stromen. Opdat je weer vanuit passie kunt gaan leven!

Ontdekken: bewust worden van je ademhaling zoals die nu is

Basis: het voelen van de basis van je ademhaling en de basis in je leven

Contact maken: contact maken via de adem met je volledige lichaam

Ontspannen: ervaren dat de adem ontspanning brengt

Volledig bereik: ervaren van een optimaal adembereik om in volheid te leven

Verbinden: de vijf eerdere stappen komen nu samen tot één geheel

Praktisch
Op vrijdag 14 februari vindt een informatieavond plaats.     Je kunt deze bezoeken als voorbereiding op de cursus.

Data:   14 febr./ 21 febr. / 6 mrt/  27 mrt./ 17 apr./ 8 mei/  29 mei

Tijd:        19.30  22 .00 uur    

Plaats:    Yoga centrum Bunnik,  smalleweg 8a  Bunnik (achter woonhuis nr 8)

Kosten:   € 265,-   d.i. incl. 1 adem sessie t.w.v. €100,-    exlc. Boek ad. € 22,50

Inschrijven stuur even een mailtje  via contact.

Voor kleine groepjes in overleg ook mogelijk op andere dagdelen. Neem gerust contact op. 

Ademcirkel Bunnik

 

Een krachtig medicijn om los te laten wat je niet meer helpt!

 

In deze adem workshop combineren ik de kracht van het harmoniserend (verbonden) ademhalen, een techniek uit de Transformational Breathing, met Tibetaans Boeddhistische meditatietechnieken. Er zijn weinig combinaties die zó effectief werken om los te laten wat niet meer helpt.

De adem is een zachtaardig maar zeer krachtig medicijn om blokkades los te laten en vastgeroeste patronen te doorbreken. Oosterse tradities maken niet voor niets al eeuwenlang gebruik van het ademen om gezond te blijven en te genezen. Ademen gaat voorbij het denken en spreekt direct het onderbewuste aan, de ‘wijsheid van je hart’. Zeer geschikt dus voor ons Westerse leven, waarin we al zoveel met het hoofd moeten doen!

Ademen als de schakel tussen hoofd en hart: door het harmoniserend ademen kom je in een ruimer bewustzijn, waar vanuit je met meer liefde naar jezelf in relatie tot anderen kunt kijken (de extra zuurstof die je inademt verhoogt de trillingsfrequentie van je lichaam en daardoor de hoeveelheid levensenergie of prana). Emotionele lading kan zo worden losgelaten en je kunt weer ontspannen.

Mediteren in een groep geeft extra kracht, door vanuit de herstelde verbondenheid met jezelf ook weer in verbinding met anderen te kunnen zijn. Je gaat zien dat thema’s die jou bezighouden, thema’s die je moeilijk los kunt laten, feitelijk universele thema’s zijn waar we allemaal mee te maken hebben!

Wat helpt jou niet meer in je leven en zou je graag willen loslaten?

De workshop Ademcirkel Bunnik laat het je ontdekken.

Praktisch

Plaats:          Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a (achter woonhuis nr 8)
Tijd:               20.00 -22.00 uur
Kosten:         €29,50
Aanmelden   via: hermsenmarc@kpnmail.nl

Trek soepele kleren aan. Liever geen spijkerbroek met riem.
I.v.m. persoonlijke begeleiding is er een beperkt aantal plaatsen. Max 6.

Data:              10 jan. / febr. xx /  20 mrt. / 24 april /  22 mei / 19 juni / 3 juli
De avonden zijn los van elkaar te volgen. Je komt wanneer je kunt en zin hebt.

 Alle goeds en veel ademruimte gewenst.

Marc

 

 

“De adem draagt het zaadje van de vrucht
waarnaar we zo verlangen”

Micheal Brown

 

Meditatie begeleiding         

Een uur mediteren waardoor je met eenalme en open geest weer verder kunt.  
We mediteren van 19.45 tot 21.00 aan de hand het meditatieprogramma  The Joy of living van mijn Tibetaanse leraar Mingyur Rinpoché. 
Dit programma bestaat uit 3 niveaus:             

  • Calming the mind
  • Opening the Heart
  • Over Awakening Wisdom.

Calming the Mind
We leren hoe gewaar zijn in zichzelf een bron is voor blijvende tevredenheid. En hoe we iedere ervaring, positief of negatief, zelfs pijnlijke gevoelens kunnen gebruiken als een poort naar innerlijke vrede.

In dit laagdrempelige meditatie programma krijg je heldere instructies die je helpen om met aandacht een vredige geest en een vreugdevol hart te ontwikkelen. 

Praktisch: 

Data:  Komende bijeenkomst op  woensdagavond 15 – 29 jan./ 12 febr / 11 mrt.   19.45- 21.00 uur   LET OP 26 febr.NIET

Kosten:  € 10,- per keer      1e keer gratis ter kennismaking  (10 rittenkaart €80,-) 

Aanmelden:  Je komt wanneer je kunt en wilt. Wel graag even aanmelden via contact of hermsenmarc@kpnmail.nl

Plaats:    Praktijk voor Balans en Innerlijke Groei in de dr. Breveestraat 35 in Bunnik 

 Je hoeft geen meditatie ervaring te hebben.  

 

 Individuele adem sessies         

De adem is een krachtig instrument waarmee fysiek en emotioneel blokkades kunnen worden weggenomen. Veel mensen zijn verleerd om de adem optimaal te gebruiken.
Daarom kijk ik eerst met mijn cliënten naar hoe de ademhaling momenteel is. Om vervolgens met vrij eenvoudige oefeningen de ademhaling te optimaliseren. Dit geeft al meteen verlichting. De adem is een enorme bron van energie die veel mensen maar ten dele benutten. Ga je je adem optimaliseren dan geeft dit meteen meer vitaliteit.

Vervolgens kijk ik hoe de adem op een dieper niveau zijn werk kan doen.
Daarvoor gebruik ik het harmoniserende ademen.
Door middel van de verbonden ademhaling (afkomstig uit de Transformational Breathing) in combinatie met acupressuur en affirmaties brengen we lichaam en geest weer met elkaar in harmonie. Hierdoor kan vastgezette energie weer in beweging komen. Veel mensen zeggen zich na een ademsessie ontspannen en verruimd te voelen.

Vooraf is het moeilijk in te schatten hoeveel sessies nodig zijn. Mijn uitgangspunt is zo kort mogelijk, zo lang als nodig. Adem patronen die je je leven lang hanteert zijn niet in één sessie weggewerkt. Net zomin als beladen emoties zo maar oplossen.

Processen hebben tijd nodig. Daarom adviseer ik om met 3 of 4 sessies te beginnen, twee of drie wekelijks. Maar dit is afhankelijk van wat er speelt.
Meestal is dit genoeg voor een eerste aanzet. Het creëert een goede basis. En met deze basis kun je ook thuis aan de slag. Door dagelijks een kwartiertje harmoniserend te ademen kun je blijven werken aan balans en verlichting. Sterk aanbevolen.

  • Kosten: € 100,- 1½ tot 2 uur 
  • Hierna + € 20,- per kwartier
  • 1e keer ter kennismaking €75,- 

Stress reductie scholen bedrijven        

Vanuit mijn ervaring in het onderwijs weet ik dat stress een grote rol kan spelen onder docenten. De hoge werkdruk mede als gevolg van steeds veranderende onderwijssystemen en administratieve taken in combinatie met de vele mensen waarmee moet worden samengewerkt levert voor veel docenten de nodige stress op. Het heeft mij altijd verbaasd dat er op scholen zo weinig aandacht is voor het verminderen van de stress. Terwijl men in het bedrijfsleven het nut van ontspanning tijdens de werkuren ( in de vorm van sport en yoga) inmiddels ziet. In het onderwijs lijken dat soort activiteiten nog niet zo veel voor te komen. Maar daar kan verandering in komen.  Dat is in ieder geval mijn missie.

Door mijn intensieve ervaring en training van de afgelopen jaren heb ik een product kunnen ontwikkelen waarvan ik verwacht dat het een mooie bijdrage kan leveren aan het terugdringen van de stress binnen organisaties zoals scholen en  het bedrijfsleven. Dit zal waarschijnlijk ook invloed hebben op het ziekteverzuim binnen de organisatie.

De adem is een krachtige manier waarmee de mens in al haar facetten (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) om tot rust en meer stabiliteit kan komen.

Compassietraining

Ons denken heeft een grote invloed op ons leven. Helaas is deze invloed niet alleen maar positief. Dat komt vooral door het dualistisch denken waardoor we afgescheiden raken van onze ware kern.  Als we in een moeilijke situatie terecht komen blijven we vaak lang in de piekerstand staan. Alsof we midden in een kolkende rivier staan met een wilde stroom aan gedachten en gevoelens.

De cursus ZELFCOMPSASSIE is een mooi antwoord op deze verstorende gemoedstoestand.           
 ‘Compassie is het natuurlijke vermogen van de mens om betrokken te zijn bij lijden van jezelf en anderen. En de wens om dit lijden te verlichten’. (definitie Dalai Lama)

Vaak houden we ons lijden in stand of vergroten we onze pijn zelfs omdat we ons ertegen verzetten. Een natuurlijke neiging die we allemaal hebben want pijn is niet fijn. We worden dan als het ware één met de gedachten en emoties die uit de moeilijke situatie voortkomen. We identificeren ons ermee. Vanuit dit verzet hebben we dan vaak geen oog voor wat we echt nodig hebben om onze pijn te verlichten.

In deze compassie training leer je een andere relatie te ontwikkelen t.o.v. moeilijke dingen in je leven. Een meer realistische relatie want moeilijke dingen horen bij het leven. Dat is een belangrijke stap want door het verzet op te geven kun je weer (mindful) aanwezig zijn met dat wat er is. Zo word je minder mee gesleurd in de kolkende rivier. Hierdoor ontstaat ruimte om weer te gaan zien wat je nodig hebt om je pijn te verlichten. Zo ontstaat keuzevrijheid om het leven te leiden dat je wenst.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Meditatie is het voornaamste gereedschap dat we gebruiken. Enige ervaring met mediteren is vereist. De meditaties die we tijdens de bijeenkomsten gebruiken worden opgenomen en krijg je opgestuurd om thuis mee te oefenen.  Naast meditatie zal ik ook verschillende ademtechnieken inzetten om de oefeningen krachtiger te maken en te verdiepen. Daarom wordt deze cursus aangeboden inclusief een individuele ademsessie.

Praktisch:
Aantal:                                 8 bijeenkomsten   (1x per maand)
Data:                                     in overleg:   

dr. Breveestraat 35
3981 CE Bunnik
Bel: 06-21 44 68 58
Neem contact op

google-site-verification=MhJLobSYbSOrcBf8aOWw7YpHgIfrqtkC9GSgfVd0A7w