Aanbod

Verbeter je ademhaling en voel je beter
Marc Hermsen. Praktijk voor Balans & Innerlijke groei.

de kracht van adem

Je leert in zes stappen de techniek afkomstig uit ‘Transformational Breathing’ die zorgt voor heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Marc Hermsen - Adem- en meditatiecoach Bunnik

Cursus STEMBEVRIJDING

In deze cursus ga je leren je stem weer vrij en authentiek te laten klinken.
Start 7 januari in Odijk op zaterdagochtend.

Marc Hermsen - Adem- en meditatiecoach Bunnik

Meditatie cursus

Mediteren kun je leren! Tijdens deze praktische meditatie cursus krijg je heldere instructies waarbij je meditatie leert integreren in je leven.

Marc Hermsen - Adem- en meditatiecoach Bunnik

Harmoniserend ademen herstelt de harmonie tussen lichaam en geest

Volledige Cursus

De kracht van ademen

Wist je dat je jouw ademhaling direct en makkelijk kunt beïnvloeden om stress te verminderen en emotionele blokkades op te heffen? In de cursus De Kracht van Ademen leert ademcoach Marc Hermsen je in vijf stappen om je ademhaling te optimaliseren; dit geeft ontspanning en rust in je hoofd en waardoor je je vitaler voelt. 

Wanneer?

Informatie avonden op vrijdagavond 27 jan en 3 febr. 2023

Cursus avonden op vrijdagavond op:
24 febr. / 10 mrt. / 24 mrt /
14 apr. / 12 mei 2023

Kosten

€14,- voor de informatievond

€195,- voor 5 avonden

Dit is inclusief een cursusboek à €19,95.

Waar?

Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a te Bunnik

 

 

 

Wat doet de adem?

We leven in een ingewikkelde tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Dingen zijn niet meer zo vanzelfsprekend. Onzekerheid over baan, financiële situatie, gezondheid, het verlies van kwetsbare dierbaren.

Maar ook zaken die van alle tijden zijn kunnen ons behoorlijk bezighouden. Hoe ga je  om met conflicten met mijn partner, kinderen of collega’s. Hoe ga je om met gevoelens van onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen. Kortom de uitdagingen van het leven.  

Heb je weleens op je ademhaling gelet als je het even moeilijk had? Stress slaat direct op je ademhaling. Dat is een reflex reactie waar we bijna geen controle op hebben. Maar: op de ademhaling zelf hebben we wél controle! Door je ademhaling te verbeteren kun je daarom eenvoudig en shift maken naar meer welzijn en ontspanning. 

Wat ga je ervaren, ontdekken? 

Je gaat opnieuw vól leren ademen. Dus ademen met je volledige ademcapaciteit. Dat geeft ontspanning en energie. Een goede ademhaling zorgt er namelijk voor dat je organen en weefsels beter zuurstof kunnen opnemen. Je zult je weer vitaal voelen. 

Maar je zult ook merken dat aandacht voor je ademhaling rust in het hoofd creëert. Dat het piekeren afneemt en je meer in mogelijkheden gaat denken. Als er rust is in je hoofd kan je lichaam ook weer ontspannen. Er komt evenwicht tussen het denken en het voelen.  

Doordat er meer ruimte komt om te voelen zul je grotere emotionele stabiliteit ervaren. Moeilijke wegdrukte gevoelens krijgen nu ruimte zonder dat ze met je op de loop gaan. Ook dat geeft rust. 

Kortom, de volle ademhaling brengt ONTSPANNING. En ontspanning geeft de mogelijkheid om te groeien. Op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel gebied. De levensenergie gaat weer stromen.  

Het resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je ervaren dat goed ademen kan zorgen voor:

  • minder piekeren
  • emotionele stabiliteit
  • een sterker immuunsysteem
  • een lagere bloeddruk
  • minder angsten
  • een betere nachtrust
  • meer vitaliteit

Waar?

Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a te Bunnik

27 januari & 3 februari

Introductie avonden

Weet jij al dat je met een goede ademhaling stress kunt verminderen? Wil je dat nu ook echt in de praktijk gaan brengen? Kom dan op vrijdagavond 27 januari of 3 februari naar de informatie avond van de cursus ‘Ontdek de kracht van ademen’.

Tijdens deze kennismakingsavond leer je eenvoudige ademoefeningen die meteen meer energie, maar ook rust in het hoofd opleveren. Je kunt je na deze avond inschrijven voor de cursus ‘De kracht van ademen’ die op 25 februari van start gaat. In die cursus leer je stap voor stap hoe je beter kunt omgaan met stress en emoties. Je gaat dan ervaren dat de adem een krachtig middel is om te ontspannen en zo emotioneel en mentaal in balans te komen.

Waar & wanneer?

Er zijn 2 introductie avonden. De eerste is op vrijdag 27 januari en de tweede is op vrijdag 3 februari. De informatie avonden duren van 19.30 – 21.30 uur.

Locatie: Yoga Centrum Bunnik, Smalleweg 8a te Bunnik.

Deelname aan de introductie avond bedraagt €14,-.

Aanmelden

Gun jij jezelf deze ervaring? Meld je dan nu aan voor één van deze informatie avonden door mij via onderstaande knop een mailtje te sturen.

Marc Hermsen -stembevrijding-500x333

Cursus

Stembevrijding

Met behulp van je stem kun je jezelf bevrijden van dingen die je hebt vastgezet. Je ziel weer laten klinken vrij van spanning. De trilling van onze stem brengt ons recht in onze ziel. En daar waar iets trilt daar vind transformatie plaats.

Wanneer?

Op vrijdagavond 17 febr.
3 mrt. / 17 mrt. / 31 mrt. / 21apr. en 19 mei 

Van 19.30 tot 22.00 uur               

Kosten

€180.- voor 6 bijeenkomsten.

Waar?

’t Zand, Zeisterweg 81 B1 in Odijk

Beschrijving

Zingen is ontzettend leuk. Heel ontspannend en het geeft energie. Dat is al een reden om deze cursus te komen volgen. Maar zingen kan nog veel meer zijn. Met behulp van je stem kun je jezelf ook bevrijden. Bevrijden van dingen die je hebt vastgezet. De trilling van je stem brengt je recht in je ziel. En daar waar iets trilt daar vind transformatie plaats. 

Wat ga je ervaren?

Deze transformatie wordt in gang gezet door laagdrempelige oefeningen en het zingen van mooie mantra’s. Zingen of eigenlijk liever geluid maken in vrijheid.  Het gaat niet om mooi zingen maar om vrij zijn. Jezelf bevrijden van blokkades, angst en trauma’s. En daarbij mag je beginnen op het punt waar jij nu bent. Je hoeft dus niet eerst iets te leren of af te leren. Je begint vanwaar je NU bent. Wat een heerlijke gedachte is dat!

Wat brengt het jou?

Je leert jezelf je uiten en je ervaart dat jij er mag zijn precies zoals je bent. Je leert toelaten wat er op dit moment is en dat te gebruiken als een nieuw startpunt. Je leert het verzet en de angst los te laten zodat je vanuit vertrouwen ruimte kan geven aan het lied dat in jou leeft. Dat brengt je in verbinding met jezelf en anderen waardoor je kunt ontspannen en de liefde weer kan stromen.!

Deelnemers over de cursus:

“Ik had nooit gedacht dat ik dit zou durven, mijn zelfverzonnen klaaglied zingen voor de groep!”
“Dat doet Marc heel knap, hij neemt de groep mee waardoor ik me over allerlei blokkades heen heb kunnen zetten. Dit werkt helend”

Zingen 

We zullen mantra’s zingen maar ook al improviserend je eigen lied.
Laat de stem van je ziel maar klinken.

Meditatie & ademen

Tijdens de cursus gebruik ik elementen van het ademen en mediteren. Krachtige tools om jezelf in het NU te brengen en ballast los te laten. 

WAAR?

’t Zand, Zeisterweg 81 B1 in Odijk

Voor bedrijven

Vitaliteitstraining

Hoewel bij veel bedrijven en organisaties verzuimpreventie hoog op de agenda staat, wordt het effect van (tijdige) vitaliteitsbevordering helaas onderschat. Juist omdat werknemers doorgaans lang doorlopen met klachten, worden vaak alle reserves verbruikt. Hierdoor vormt stress een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim en (langdurige) uitval bij werknemers.

Ik ben als vitaliteitscoach in te zetten om werknemers beter te leren omgaan met stress. Daarbij leren werknemers de adem in te zetten als een krachtig middel om te vitaliseren en de energiebalans te herstellen.

In de yoga helpt de adem voor innerlijke rust

online & live

Meditatie cursus

Veel mensen weten diep van binnen dat mediteren behulpzaam is in het leven. Maar om daadwerkelijk te gaan mediteren, dat valt niet altijd mee. Begeleiding bij het mediteren helpt dan. Zeker wanneer deze afkomstig is uit eeuwenoude beproefde methoden van het Tibetaans Boeddhisme.

Wanneer?

 – De cursus wordt in 2022 eens in de 2 weken gegeven op zaterdag ochtend van 9 tot 10 uur.

Op: 3/9 – 24/9 – 8/10 – 22/10 – 5/11 – 19/11- zondag 4/12 – 17/12 – 

Kosten

De eerste 2 keer ter kennismaking. Hierna €15,- per losse sessie.

Vaker meedoen? Koop dan een 10 rittenkaart voor €120,- of een 3 rittenkaart voor €37,50.

Hoe?

Online via Zoom. Na aanmelding ontvang je de link.

 

Wat gaan we doen?

Mediteren leer je alleen door het te doen. Samen mediteren helpt en stimuleert je om het vol te houden.

Deze meditatie avonden zijn geïnspireerd op het meditatie-programma Joy of Living van de Tibetaanse leraar Mingyur Rinpoché. We doen begeleide en onbegeleide meditatie. We kijken af en toe een video boodschap van Mingyur Rinpoché. Heldere instructies helpen je de basis van meditatie eigen te maken en zo blijvende tevredenheid te ontwikkelen.

Wat ga je leren?

Gom, het Tibetaanse woord voor meditatie betekent: vertrouwd raken met je geest. Je leert te begrijpen hoe je geest werkt.  Niet om jezelf te verbeteren maar zo een andere relatie te ontwikkelen met het denken. Als je je geest beter begrijpt ontwikkel je meer innerlijke rust. Je leert beter om te gaan met onrustige gedachten en heftige emoties. Je leert opnieuw contact te maken met de innerlijke stilte. Hierdoor kun je de ups en downs van het leven beter aan.  

Mingyur Rinpoche - The Joy of Living
“Als jij voor het Nu zorgt, dan zorgt het Nu voor jouw toekomst”

Maha Ghosananda

Harmoniserend ademen herstelt de harmonie tussen lichaam en geest

vanuit huis

Ademsessies online

In corona tijd hebben zowel deelnemers als ikzelf ontdekt dat de ademsessies heel goed online gegeven kunnen worden. Juist omdat ademhalen een persoonlijk proces is waarbij je naar je binnenste keert, kan het erg prettig zijn om in jouw eigen vertrouwde omgeving aan de online ademsessies deel te nemen.

Wanneer?

De sessies worden eens in de 2 weken gegeven op vrijdagavond van 8.00 tot 9.00 uur op:       

6/1 – 20-/1 

Kosten

De eerste keer gratis ter kennismaking. Hierna €15,- per losse sessie (via betaalverzoek).

Vaker meedoen?
Koop dan een 10 rittenkaart voor €120,-
of een 3 rittenkaart voor
€37,50.

Via de nagestuurde link kun je de sessie 2 weken beluisteren.  

Online sessies

Online via Zoom. Na aanmelding ontvang je de link en kun je de opname zo vaak als je wilt terug luisteren.

Doe je voor het eerst mee? Geef dat van tevoren bij mij aan en kom 15 minuutjes eerder voor een korte introductie en uitleg.

Wat doet adem?

We leven in een ingewikkelde tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Dingen die altijd vanzelfsprekend leken zijn dat ineens niet meer. Onzekerheid over baan, financiële situatie, gezondheid, het verlies van kwetsbare dierbaren.

Maar ook zaken die van alle tijden zijn kunnen ons behoorlijk bezighouden. Hoe ga ik om met conflicten met mijn partner, kinderen of collega’s. Gevoelens van onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen over hoe we moeten omgaan met de uitdagingen van ons leven, met alle emoties die daarbij horen?

Heb je weleens op je ademhaling gelet als je het even moeilijk had? Emoties slaan direct op je ademhaling. Dat is een reflex reactie waar we bijna geen controle op hebben. Maar: op de ademhaling zelf hebben we wél controle!

Wat ga je ervaren?

Iedereen heeft zijn/haar eigen ervaring. De één ervaart vooral ontspanning. Voor de ander wordt er emotioneel veel in beweging gebracht wat bevrijdend werkt en heling in werking stelt. Weer een ander heeft bijzondere spirituele ervaringen en inzichten. Een en ander is afhankelijk van de intensiteit en overgave waarmee je ademt. Jij bent en blijft de regisseur van je eigen sessie. Je hoeft alleen maar te luisteren naar en je te laten inspireren door mijn stem. 

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de online ademsessies is alles gericht op het optimaliseren van jouw ademhaling zodat er weer ruimte ontstaat. Ruimte ontstaat daar waar vastgezette energie weer in beweging komt. We gaan ons dus eerst richten op het ontspannen van de ademhaling. Dan verdiepen we de ademhaling om vervolgens te kunnen verruimen

Online sessies

Online via Zoom. Na aanmelding ontvang je de link en kun je de opname zo vaak als je wilt terug luisteren.

Doe je voor het eerst mee? Geef dat van tevoren bij mij aan en kom 15 minuutjes eerder voor een korte introductie en uitleg.

Als het hoofd tot rust komt,
ontstaat er ruimte voor je gevoel.
Dan kan het lichaam ontspannen
en kan de levensenergie weer stromen.

CONTACT

beeldmerk Marc Hermsen

dr. Breveestraat 35
3981 CE Bunnik
Bel: 06-21 44 68 58