Trauma verwerking. Voor wie? Iedereen!

Je hoeft geen traumatische jeugd gehad te hebben om toch last te hebben van je verleden. We doen allemaal ervaringen op die in meer of mindere mate blokkades opleveren om nu je volledig potentieel te leven. Stress zet zich namelijk gemakkelijk vast in het lichaam en leidt in de meest gevallen tot een beperking van de ademhaling. Dit komt bij iedereen voor. Aandacht voor het optimaliseren van je ademhaling werkt stress verlichtend en kan helpen een trauma te verwerken.

 

Je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt. 

Al op jonge leeftijd zetten emoties en gevoelens na kleinere of grotere traumatische ervaringen zich vast in je lijf. Het is logisch dat je als kind nog niet kunt uitleggen of duiden wat een vervelende gebeurtenis of een lastige situatie precies met jou doet. Maar jouw lijf zuigt alle daarmee samenhangende spanningen en emoties op als een spons en maakt bij wijze van spreken een opname van jouw mentale, emotionele, fysieke en/of spirituele trauma. Deze opname kan in jouw latere leven opnieuw en opnieuw afgespeeld worden in situaties die – al is het in de verte – overeenkomsten vertonen met de oorspronkelijke stresssituatie. En waar stress is, treedt onherroepelijk verkramping en ongemak op.

Bedenk maar eens wat er met jou gebeurt als het spannend wordt in jouw leven. Iedereen reageert verschillend. De een wordt boos, de andere trekt zich terug en zo zijn er nog tal van manieren om (je af) te reageren. Maar er is één ding dat bij iedereen reageert. Zonder uitzondering. En dat is de adem.

Die adem verplaatst zich in je lijf naar omhoog en versnelt. Met een onrustig gevoel als gevolg. Je voelt onrust in je lichaam, maar ook in het hoofd (piekeren) en het gevoel (emotie).

Het goede nieuws is dat een betere ademhaling jouw zelfgenezend vermogen versterkt. Door bewust te ademen zal de onrust in je lichaam dan ook verdwijnen. Ik ken geen krachtiger middel om me beter en rustiger te voelen dan door bewust te gaan ademen.

Bewust ademen is een holistisch gereedschap dat invloed heeft op alle aspecten van jouw welzijn. Wanneer je door het ademen de mentale rust in het hoofd weer ervaart, zul je ook weer ruimte voelen voor jouw emoties. Hierdoor kan jouw lijf ontspannen en waardoor jouw levensenergie weer kan gaan stromen.

Praktijk Marc Hermsen, trauma werverking, adem- en meditatiecoach
Trauma verwerking
Trauma verwerking

Reactie van klanten

Het is niet in woorden uit te drukken wat deze cursus voor mij heeft betekend. Van iemand met een eindeloze gedachten stroom, levendig in mijn hoofd naar iemand die door bewust te ademen naar binnen kan keren. Naar een toestand van totale rust, vrede en een glimlach. Zo dankbaar dat ik dit mag ervaren.”   (Ingrid)

 

 

Toen ik begon met de cursus had ik last van een hoge gespannen ademhaling. Deze cursus heeft mij geleerd om weer via mijn buik adem te halen en daardoor veel meer ontspanning te voelen. Daarbij was het heel inspirerend om meer te leren over de relatie tussen gedachten, emoties en intuïtie. De ademhaling kan ik nu ieder moment inzetten om terug naar mijn eigen kracht te komen, bijvoorbeeld in stressvolle situaties en het resultaat is direct merkbaar!”   ( José)

 


“Marc weet waar hij over praat. Met zijn kalme stem en persoonlijkheid brengt hij je stap voor stap richting een diepe ontspannen ademhaling en leven in het Nu.”   
( Joost)

 

 

“Die ene plek in mijn lichaam die altijd gespannen is, is door de adem  aangeraakt en sindsdien zacht en ontspannen. Wat scheelt dát in mijn energie en wat een wonder dat ik dit zelf, met mijn adem kan doen. Ik ben blij met de ademsessies bij Marc.” (Sophie)


“Bij binnenkomst voelde ik de fijne sfeer in praktijkruimte. Een sfeer waarin ik me welkom voelde en me kon overgeven aan hetgeen er zou komen. De begeleiding gaf ondersteuning bij het goed uitvoeren van de oefening. Waardoor ik meer de emotie voelde. Er was ook vertrouwen dat dat er mocht zijn. Vervolgens gingen we met de harmoniserende ademhaling verder. Na een tijdje voelde ik me liggen in de hand van God. Zo liefdevol en ondersteunend. Een hele mooie ervaring.  
De sessie gaf mij die dag vleugels en verlichting. “ (Pandora)

 

Uitspraken van cliënten na een sessie:

” Ik voelde me meteen steviger, meer zelfvertrouwen.”

“Een heerlijke reis, ik voel weer waar ik heen ga.  Ik ben zo blij dat ik dit ontdekt heb. Ik kan weer vertrouwen op mezelf.” (Betty)

 

 

 

 

jjjjjjj