De adem neemt je mee naar binnen

 

             Wat volgt is een diepe innerlijke vrede…

Wat kan de adem jou brengen?

• Rust in het denken
• Minder angsten en stress 
• Bevrijd van emotionele ballast
•Versterkt het immuunsysteem 

 

• ontspanning  en beter slapen 
• Meer levensenergie en vitaliteit
• Meer liefde voor jezelf 
• Verlaagd bloeddruk 

De kracht van adem

Wist je dat 75% van de mensen minder dan helft van de aanwezige ademcapaciteit gebruikt? Als je je bedenkt dat het grootste gedeelte van de energie die je als mens nodig hebt, uit ingeademde zuurstof komt (namelijk 80%) dan kun je bedenken dat er dus veel levensenergie onbenut blijft. Veel Oosterse tradities hebben de kracht van de adem al lang geleden ontdekt. In de yoga helpt de adem lichamelijke spanning in het lichaam los te laten. En zo verruiming te realiseren.

De kans is groot dat jij je ademcapaciteit ook niet optimaal gebruikt. En dat je dus heel veel levensenergie laat liggen. Stel je eens voor dat je 30 % meer energie hebt dan nu. Wat zou dat voor je betekenen?  Zuurstof (prana) is een ongelooflijk krachtige bron van energie die veel levensvreugde brengt. De adem werk zo als een krachtig medicijn. Maar dan moet de ademcapaciteit wel optimaal benut worden. Tijdens de sessies harmoniserend ademen leer ik je jouw ademcapaciteit optimaal te benutten.

“Als jij voor het nu zorgt, zorgt het nu voor jouw toekomst”

Maha Ghosananda

 

Harmoniserend ademen

Iedereen doet ervaringen op in het leven die niet altijd op de juiste manier verwerkt kunnen worden. De manier waarop je omgaat met die ervaringen, heeft grote invloed op de ademhaling. daarom zeggen we, de manier van ademhalen zegt veel over hoe je je voelt. Ervaringen die niet goed verwerkt worden, kunnen blokkades vormen die de ademhaling beperken. . Door een beperkte ademhaling kunnen vervolgens ook op fysiek gebied blokkades gevormd. Toxines worden niet goed afgevoerd waardoor het lichaam vervuild raakt. Harmoniserend ademen herstelt de harmonie tussen lichaam en geest.

Het harmoniserend ademen creëert een ruimer bewustzijn waardoor met meer liefde en zachtheid naar jezelf en anderen gekeken kan worden. Situaties en ervaringen komen zo in een ander licht te staan. Minder veroordelend. De harmonie in lichaam en geest wordt weer hersteld. Mensen die het harmoniserende ademen hebben ervaren zeggen vaak dat ze zich zeer ontspannen en verruimd voelen.

Harmoniserend ademen en het fysieke lichaam

Het lichaam wordt van extra hoeveelheid levensenergie (prana) voorzien. Het lichaam vitaliseert waardoor je weer zin krijgt om dingen te gaan doen. Het zorgt voor afvoer van afval stoffen waardoor je lichaam op celniveau ontgift wordt. Het lymfestelsel dat afhankelijk is van spierbeweging en er voor zorgt dat toxines afgevoerd worden wordt door actief ademen geactiveerd. Ademen is immers een spierbeweging.

 

 

 

Harmoniserend ademen en het emotionele lichaam

Ieder mens ervaart emotionele beperkingen. Deze zijn inherent aan het leven en opgroeien. Maar hoe gaan we daar mee om? In onze op kennis en informatie gerichte samenleving wordt vooral ons denkvermogen gestimuleerd. Je moet sterk zijn en daadkrachtig. Onvoldoende aandacht voor ons gevoelsleven leidt bij veel mensen tot problemen. Gevoelens laten zich niet negeren. Het harmoniserend  ademen helpt om gevoelens weer serieus te nemen. Dat ze er mogen zijn. Als gevoelens er mogen zijn ontstaat ruimte en opluchting. Het kan weer stromen. Door het loslaten van emotionele lading ontstaat  weer balans.

Harmoniserend ademen en het mentale lichaam

Vele mensen piekeren. Het hoofd maakt voor velen van ons overuren. Allerlei beperkende overtuigingen en gedragspatronen kunnen behoorlijk dwars zitten. Denken we niet vaak: ik ben niet goed genoeg, of, dat kan ik niet, of hij vindt mij niet aardig. Al dit soort negatieve gedachten hebben invleod op ons gevoel en hoe we ons zelf zien. Het harmoniserend ademen brengt rust in het hoofd waardoor we positiever en meer vanuit mogelijkheden kunnen denken. 

 

 

 

Harmoniserend ademen en het spirituele lichaam lichaam

Veel mensen zeggen niet religieus te zijn maar wel te geloven ”dat er iets is”. Een besef dat je een onderdeel bent van een groter geheel.  Dát gaat over spiritualiteit. Net zo als wanneer je wilt leven vanuit wie je werkelijk bent.  Daarvoor moet je contact maken met jou innerlijke bron.  Het harmoniserend ademen is een geweldige manier om in contact te komen met deze bron. Door deze techniek van ademhalen kom je in een ruimer bewustzijn dat de kloof tussen de je bewuste en onbewuste wereld overbrugt. Het overstijgt woorden en gedachten. Door je bewust te worden van jouw kern en deze weer in het licht te zetten krijg je antwoorden op diepere levensvragen. Vanuit dit helder weten krijg je weer richting in het leven.

Transformatie

We leven in een hectische tijd. We hebben vaak veel verplichtingen en voelen daardoor veel verantwoordelijkheid. De mobiele telefoon, e-mail en sociale media schreeuwen voortdurend om aandacht. Werk vraagt een flexibele houding van ons waardoor we niet makkelijk even kunnen uitschakelen. Ook het privéleven is complex geworden. Het is niet vanzelfsprekend dat je samen met je partner of vrienden kunt eten. Alles moet gepland worden want we willen overal bij zijn en overal aan mee doen. Zo staan we voortdurend bloot aan allerlei prikkels. We staan tegenwoordig 24/7 op ‘aan’. Rust lijkt een luxegoed te zijn geworden. Tijd voor jezelf om naar binnen te gaan en te voelen wat dit allemaal met je doet is er nauwelijks of wordt onvoldoende genomen. Als we een heftige ervaring meemaken wordt het zo gewaardeerd dat we sterk zijn en doorgaan. Maar dat de batterij door de voortdurende stroom prikkels sneller leeg raakt, laat zich steeds duidelijker afleiden aan de vele mensen die met chronische vermoeidheid, depressie of andere stress gerelateerde klachten rondlopen. Tijd om een pas op de plaats te maken en te gaan ademen.

Stress
Stress hebben we allemaal. Het gaat er om hoe we met stress omgaan. Naast vele hormonale veranderingen in het lichaam, zoals de aanmaak van adrenaline en cortisol,  is een belangrijke reactie bij stress dat de ademhaling beperkt wordt. Als we dit niet door hebben en veranderen, ontnemen we het lichaam juist een belangrijk en krachtig medicijn om stress te lijf te gaan. Met een beperking van de ademhaling wordt ook de aanvoer van levensenergie (prana) verminderd. Met alle gevolgen van dien. De manier van ademen zegt veel over hoe je je voelt. Iemand die niet goed ademt staat wankel en komt lastiger uit zijn woorden. Mensen die vitaal en energiek zijn zorgen voor een goede ademhaling en dus toevoer van levensenergie. Emotioneel zal iemand die niet goed ademt ook minder stabiel zijn. Kortom: genoeg redenen om aandacht voor een goede ademhaling te ontwikkelen. Het creëert rust en balans op een diepgaand niveau.

 Werkwijze

De adem is een krachtig instrument waarmee fysiek en emotioneel blokkades kunnen worden weggenomen. Veel mensen zijn verleerd om de adem optimaal te gebruiken.

Daarom kijk ik eerst met mijn cliënten naar hoe de ademhaling momenteel is. Om vervolgens met vrij eenvoudige oefeningen de ademhaling te optimaliseren. Dit geeft al meteen verlichting. De adem is een enorme bron van energie die veel mensen maar ten dele benutten. Het optimaliseren van de ademhaling geeft meteen rust in het hoofd en energie in het lichaam.

Dieper niveau
Vervolgens kijk ik hoe de adem op een dieper niveau zijn werk kan doen. We onderzoeken samen welke persoonlijke thema’s er spelen en hoe we daar ruimte in kunnen creëren. Naast coachingstechnieken (voor het inzicht) gebruik ik daarvoor het harmoniserende ademen.   Door middel van de verbonden ademhaling (afkomstig uit de Transformational Breathing) in combinatie met acupressuur en affirmaties brengen we lichaam en geest weer met elkaar in harmonie. Hierdoor kan vastgezette energie weer in beweging komen en kan de emotionele lading die gekoppeld is aan een moeilijke ervaring worden losgelaten. Veel mensen zeggen zich na een ademsessie ontspannen en verruimd te voelen.

Aantal sessies 
Vooraf is het moeilijk in te schatten hoeveel sessies nodig zijn. Mijn uitgangspunt is zo kort mogelijk, zo lang als nodig. Adem patronen die je je leven lang hanteert zijn niet in één sessie weggewerkt. Net zo min als beladen emoties zo maar oplossen. 
Processen hebben tijd nodig. Daarom adviseer ik om met 5 sessies te beginnen, twee of drie wekelijks. Dit is afhankelijk van wat er speelt. 
Meestal is dit genoeg voor een eerste aanzet. Het creëert een goede basis. En met deze basis kun je ook thuis aan de slag.  Door dagelijks te ademen kun je blijven werken aan balans en verlichting. Sterk aanbevolen. 

Tarieven:  Ik werk met tariefgroepen zodat de uitwisseling van energie op redelijkheid gebaseerd kan worden. 
                    Zo hoeft geld geen belemmering te zijn om adem coaching te ontvangen. 

 

 

Algemene voorwaarden:

* Cancelen meer dan 24 uur van te voren: dan zijn er geen geen kosten
* Cancelen minder dan 24 uur van te voren: dan kunnen 50% van de kosten in rekening worden gebracht.

dr. Breveestraat 35
3981 CE Bunnik
Bel: 06-21 44 68 58
Neem contact op

google-site-verification=MhJLobSYbSOrcBf8aOWw7YpHgIfrqtkC9GSgfVd0A7w