Online meditatie begeleiding

Persoonlijke ervaring Lang geleden moest ik een financieel voorstel schrijven voor een van mijn koren waar ik dirigent was. Dat was een ingewikkeld verhaal met veel variabelen die ik moest samenvoegen. Na een tijdje gepuzzeld te hebben dacht ik bijna klaar te zijn. Maar ik voelde ook dat er ergens iets niet klopte. Ik maak een denkfout, dacht ik. Ik kon alleen niet achterhalen waar die fout zat.

In die tijd was ik ook al aan het mediteren en op een dag ik zat op mijn kussen om de gedachtestroom in mijn hoofd tot rust te brengen. Dat lukte aardig. Ineens kreeg ik een ingeving t.a.v. dat financiële voorstel waarmee ik worstelde. Zonder dat ik daar bewust mee bezig was schot de oplossing me te binnen. Ik stond op en liep naar mijn computer. Inderdaad, ik kon zo het probleem zo oplossen. Het financiële voorstel was rond.

Kennelijk kon ik met mijn denkende hoofd het probleem niet oplossen. Maar door mijn hoofd tot rust te brengen kreeg ik toegang tot een veel grotere bron van informatie en kon ik het probleem wel oplossen.

Over de cursus Meditatie

Door te mediteren raken we vertrouwd met de werking van onze geest. We ontdekken dat het denken vaak de oorzaak is van angst en ontevredenheid. Door te mediteren trainen we ons ‘gewaar zijn’ van wat er werkelijk is. Daarmee komen we in contact met onze diepe innerlijke bron. Mediteren helpt ons te ontdekken dat we het geluk niet buiten ons hoeven te zoeken, maar dat we dit in onszelf kunnen vinden.

De voordelen van meditatie

Door te mediteren kun je de kracht van het nu gaan ervaren. Waar we vroeger nog veel lichamelijk werk deden, is de huidige maatschappij vooral gericht op kennis en informatie. Veel prikkels verwerken en na denken. Dat wil zeggen: wij denken dat wij ons ‘denken’ gebruiken. De realiteit is echter dat ons denken (piekeren, zorgen maken, scenario’s bedenken) vaak vooral óns gebruikt.

Door te mediteren raken we vertrouwd met de werking van onze geest. We ontdekken dat het denken vaak de oorzaak is van angst en ontevredenheid. Door te mediteren trainen we ons ‘gewaar zijn’ van wat er werkelijk is. Daarmee komen we in contact met onze diepe innerlijke bron. Mediteren helpt ons te ontdekken dat we het geluk niet buiten ons hoeven te zoeken, maar dat we dit in onszelf kunnen vinden.

De kracht van meditatie

Meditatie bracht mij een glimp van de onpeilbare diepgang van de kracht van het NU, de kracht van mediteren. Door volledig met de aandacht in het NU te zijn kun je contact maken met jouw innerlijke bron. Een diepe bron van wijsheid. Door de kalmte die ontstaat in je hoofd kom je bij kwaliteiten als helderheid, puurheid, liefde en harmonie. Kun je je voorstellen wat voor moois deze kwaliteiten in je leven kunnen geven? Ik begeleid u hier graag in.

Plan direct uw begeleide meditatie

[ssa_booking type=online-meditatie-begeleiding]