Je ademt zoals je leeft,                                           

je leeft zoals je ademt. 

 

Praktijk voor Balans & Innerlijke groei.
Stressvermindering en het voorkomen van burn-out.

Mijn naam is Marc Hermsen en ik begeleid jou graag op een weg naar een leven dat meer in balans is met wie je werkelijk bent. Dat doe ik met behulp van de kracht van de adem en de kracht van meditatie. Je kunt bij mij terecht voor individuele ademsessies, cursussen en workshops. Ook geef ik meditatiebegeleiding. Als dirigent en stembevrijder geef ik zanglessen. Naast de adem en meditatie is muziek is een geweldige manier om dichter bij je zelf te komen. Op deze website vertel ik je wat de adem en meditatie kan brengen, stress kan verminderen en een burn-out helpen te voorkomen.

In mijn adem coaching ga ik samen met jou op zoek om antwoorden te vinden op levensvragen waarmee je worstelt. En ik zoek vooral op de enige plaats waar deze antwoorden te vinden zijn; in jou, in jouw eigen innerlijke krachtbron. Omdat ik geloof dat daar alle antwoorden al klaarliggen. Maar dat we door onze ervaringen en vooral de manier waarop we daar mee omgaan uit het oog zijn verloren wie we zijn en welke kracht in ons verscholen zit. Ik wil jou helpen weer contact te maken met deze krachtbron in jou. Op zoek naar de beste versie van jezelf.

Moeilijke ervaringen kunnen voor stress zorgen in ons lichaam.

De ademhaling is een krachtige manier om de vastgezette energie in je lichaam weer in beweging te brengen. Zo kun je weer ontspanning  en minder stress gaan ervaren. Lees verder bij aanbod.

De kracht van adem en stress vermindering

Wist je dat 75% van de mensen minder dan helft van de aanwezige ademcapaciteit gebruikt? Als je je bedenkt dat het grootste gedeelte van de energie die je als mens nodig hebt, uit ingeademde zuurstof komt (namelijk 80%) dan kun je bedenken dat er dus veel levensenergie onbenut blijft. Veel Oosterse tradities hebben de kracht van de adem al lang geleden ontdekt. In de yoga helpt de adem lichamelijke spanning en stress in het lichaam los te laten, en zo verruiming te realiseren. Het kan zelfs een burn-out helpen voorkomen.

De kans is groot dat jij je ademcapaciteit ook niet optimaal gebruikt. En dat je dus heel veel levensenergie laat liggen. Stel je eens voor dat je 30 % meer energie hebt dan nu. Wat zou dat voor je betekenen?  Zuurstof (prana) is een ongelooflijk krachtige bron van energie die veel levensvreugde brengt. De adem werk zo als een krachtig medicijn. Maar dan moet de ademcapaciteit wel optimaal benut worden. Tijdens de sessies harmoniserend ademen leer ik je jouw ademcapaciteit optimaal te benutten.

Aanbod

Aanbod

Je kunt bij mij terecht voor:
* ademcursussen,
* meditatie begeleiding,
* Individuele ademsessies,
* Adem & meditatiesessie ONLINE
* compassie training

Lees meer
Over Marc

Over Marc

Een aantal jaar geleden, toen ik nog als muziekdocent werkzaam was, stevende ik op een burn-out af. Velen jaren werkte ik met veel passie in het onderwijs maar gaandeweg voelde ik dat deze passie verdween; de balans inmijn leven was zoek. Ik was niet meer gelukkig in deze baan. Gelukkig maakte ik kennis met de kracht van de adem. Dat was een grote verandering in mijn leven.

Lees meer
Voor wie

Voor wie

Je hoeft geen traumatische jeugd gehad te hebben om toch last te hebben van je verleden. We doen allemaal ervaringen op die in meer of mindere mate blokkades opleveren om nu je volledig potentieel te leven. Stress zet zich namelijk gemakkelijk vast in het lichaam en leidt in de meest gevallen tot een beperking van de ademhaling. Dit komt bij iedereen voor. Aandacht voor het optimaliseren van je ademhaling werkt stress verlichtend.
.

Lees meer
Meditatie

Meditatie

Door te mediteren kun je de kracht van het NU gaan ervaren. Waar we vroeger nog veel lichamelijk werk deden, is de huidige maatschappij vooral gericht op kennis en informatie. We moeten veel prikkels verwerken en na denken. Dat wil zeggen: wij denken dat wij ons ‘denken’ gebruiken. De realiteit is echter dat ons denken (piekeren, zorgen maken, scenario’s bedenken) vaak vooral ons gebruikt. Wanneer je dát doorkrijgt, sta je op het punt de onpeilbare kracht van het NU te ontdekken.

Lees meer
De kracht van de adem en innerlijke rust

De kracht van de adem en innerlijke rust

Iedereen kent stress. Dat hoort onvermijdelijk bij het leven. Spanning slaat bij veel mensen direct op de ademhaling. We gaan dan hoog ademen en minder diep. Dat veroorzaakt vervolgens weer nieuwe stress want het lichaam wil 80% van de energie die het nodig heeft uit zuurstof halen. Aandacht voor het verbeteren van je ademhaling is een vrij eenvoudige manier om stress te verminderen. Daarnaast is de adem ook een zachtaardig middel om je te bevrijden van oude emotionele blokkades.

Lees meer

 

 

 

Ik begeleid jou op de mooiste reis die je kunt maken:

                              de reis naar binnen!

Stress vermindering met Marc Hermsen

dr. Breveestraat 35
3981 CE Bunnik
Bel: 06-21 44 68 58
Neem contact op