Wie ben ik?

Verandering met Marc Hermsen. Ik voel het als mijn missie om jou de kracht van de adem te laten ervaren.Nadat ik met de kracht van de adem in aanraking kwam was dat een groot keerpunt in mijn leven. Ik was op zoek en vond; een tool waarmee ik vrij eenvoudig een nieuwe richting en verandering aan mijn leven kon geven. Een richting die echt bij me past.

Jarenlang was ik gepassioneerd muziekdocent en dirigent. Totdat ik erachter kwam dat ik de verkeerde droom leefde. Er was een bijna burn-out voor nodig om mij dat duidelijk te maken. Maar daardoor kwam ik wel met de kracht van het adem in contact. Door het harmoniserend ademen kreeg ik weer verbinding met een deel in mijzelf waar ik lang niet bij kon komen. Het heeft de balans hersteld tussen mijn hoofd (een nuttig instrument zolang je het maar goed inzet) en mijn hart (dat mij vertelt wat echt goed voor me is). Door het ademen kwam er weer ruimte in mijn leven: helderheid in mijn hoofd, ontspanning in mijn lijf  en voelde ik me emotioneel veel stabieler.

Mijn ademwerk sluit naadloos aan bij mijn ontwikkeling op het Boeddhistische pad. Door meditatie en het bestuderen van de geest waren de fundamenten al gelegd voor een kalmere geest en het herontdekken van wie ik in essentie ben. De kracht van de adem en meditatie heeft mijn leven getransformeerd van twijfel naar weten en angst naar vertrouwen.

Vanuit deze kennis en ervaring wil ik mijn cliënten helpen om de kracht in zichzelf weer terug te vinden en de beste versie van zichzelf te herontdekken. Hierbij ga ik uit van de belangrijkste hulpbron, namelijk jouw eigen innerlijk kracht. De adem is een eerlijk en zachtaardige middel om weer bij die krachtbron te komen.

Gelukkig leef ik nu de juiste droom. Ik werk nog steeds gepassioneerd als dirigent en met evenveel passie als ademcoach in mijn eigen praktijk in Bunnik. Wees welkom !

Meditatie begeleiding en verandering

Verandering van de getijden. Als jij voor het Nu zorgt, dan zorgt het Nu voor jouw toekomst

Verandering met Marc Hermsen


Mijn missie  

         

 • Ik voel het als mijn missie om jou de kracht van de adem te laten ervaren.
 • Dat gun ik iedereen.
 • De kracht van de adem is enorm
 • De kracht van de adem is heel eenvoudig. Iedereen heeft toegang tot deze bron.
 • Het is diepgaand, krachtig en vitaliserend

De adem heeft in mijn leven veel positieve verandering gebracht. In de tijd van mijn burn-out was ik een twijfelaar en had ik weinig energie. Ik herinner me mijn eerste ademsessie nog heel goed. Het was alsof ik de bron van het leven had aangeraakt. Zo diepgaand overweldigend fijn. “Daar wil ik meer van”, dacht ik toen. Ik ben veel gaan ademen en een opleiding gaan volgen. Geleidelijk kwam ik terug bij mijn levenskracht. Mijn leven kreeg weer richting. Van twijfel naar vertrouwen. Dít wil ik delen, dacht ik, dit wil ik anderen ook laten ervaren. En daar word ik nog dagelijks heel blij van. 

Mijn visie

Als we aandacht hebben voor onze reactie op de moeilijke dingen van het leven en dáár mindful bij aanwezig blijven, ontstaat er een nieuwe energie die liefdevolle vriendelijkheid mogelijk maakt van waaruit positieve daadkracht kan ontstaan.  

 • Vaak reageren we vanuit automatische reactie patronen op moeilijke situaties
 • Met aandacht en bewustwording kunnen we deze patronen doorbreken.
 • Stress en emoties zetten zich makkelijk vast in ons lichaam.
 • Een krachtig (verbonden) ademhaling brengt deze vastgezette energie in beweging.
 • Emoties doen ons herinneren aan oude pijn die nog geheeld mag worden.
 • Als je de signaalfunctie van emoties kunt zien dan kun je eraan groeien.
 • De adem is een krachtig middel om oude pijn te verlichten
 • Omdat de adem voorbij het denken gaat.