Adem cursus De kracht van de adem  

Heb je soms ook het gevoel dat de energie je zomaar ontglipt? Of je voelt je vaak moe zonder duidelijke reden? Je hebt alles wat je hartje begeert, maar je voelt je niet gelukkig? Of je laat dingen gebeuren die je eigenlijk graag anders had gewild? Je blijft in oude patronen vastzitten omdat het vertrouwd en veilig voelt? Of omdat je denkt dat anderen dat van je verwachten?

Als je je hierin herkent, zou het wel eens kunnen zijn dat je vaak in je hoofd zit. Je piekert veel over beslissingen die je moet nemen. En dat kost je veel energie. Heb je hierbij wel eens op je ademhaling gelet? Grote kans dat je adem hoog zit zonder dat je het door hebt.

Kip of ei? Wat is er nu eerder: dat gepieker of die hoge adem? Eigenlijk maakt dat niet uit. Wat wel uitmaakt is hóe je hiermee omgaat. Het Breathfulness Programma laat je kennismaken met de kracht van de adem. De eenvoudige ademtechnieken die het programma je aanreikt, hebben een krachtig helend effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid: je voorziet je lichaam van meer zuurstof zodat je (levens-)energie weer gaat stromen en de afvoer van afvalstoffen wordt geoptimaliseerd. Hierdoor voel je je vitaler, rustiger, met meer zelfvertrouwen. Je piekert minder, krijgt weer zin om dingen te gaan doen, je denkt weer in mogelijkheden.

Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf. Het Breathfulness Programma leert je in zes stappen (zie hieronder) om je ademhaling te optimaliseren en weer in contact te komen met je gevoel. De techniek die je hierin wordt aangereikt, afkomstig uit de Transformational Breathing, zorgt voor heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een ademhaling die balans creëert en de levensenergie volop laat stromen. Opdat je weer vanuit passie kunt gaan leven!

Ontdekken: bewust worden van je ademhaling zoals die nu is

Basis: het voelen van de basis van je ademhaling en de basis in je leven

Contact maken: contact maken via de adem met je volledige lichaam

Ontspannen: ervaren dat de adem ontspanning brengt

Volledig bereik: ervaren van een optimaal adembereik om in volheid te leven

Verbinden: de vijf eerdere stappen komen nu samen tot één geheel

Praktisch 
Op vrijdag 20 september en 27 september vind een informatieavond plaats.
Je kunt 1 van deze avonden bezoeken als voorbereiding op de cursus. 

Data:   11 okt. / 25 okt. / 8 nov. / 29 nov. / 20 dec. / 17 jan. 

Voor kleine groepjes in overleg ook mogelijk op andere dagdelen. Neem gerust contact op. 

Tijd:     19.30 tot 21.45 uur    

Plaats:   Yoga centrum Bunnik,  smalleweg 8a  Bunnik (achter woonhuis nr 8) 
kosten: € 217,- excl. Boek Breatfhulness Programma €22.50
Early Birds  Aanmelden en aanbetaling € 50,-  voor 5 okt. 10 % korting op cursusgeld.
Je investering wordt dan €196,- 

Inschrijven stuur even een mailtje  via contact. 

 

“De adem draagt het zaadje van de vrucht
waarnaar we zo verlangen”

Micheal Brown

 

Meditatie begeleiding         

Een uurt mediteren en daardoor weer verder met een open en kalme geest. 
We van 19.30 tot 20.45 aan de hand het meditatieprogramma  The Joy of living van mijn Tibetaanse leraar Mingyur Rinpoché. 
Dit programma bestaat uit 3 niveaus:             

  • Calming the mind
  • Opening the Heart
  • Over Awakening Wisdom.

Calming the Mind
We leren hoe gewaar zijn in zichzelf een bron is voor blijvende tevredenheid. En hoe we iedere ervaring, positief of negatief, zelfs pijnlijke gevoelens kunnen gebruiken als een poort naar innerlijke vrede.

In dit laagdrempelige meditatie programma krijg je heldere instructies die je helpen om met aandacht een vredige geest en een vreugdevol hart te ontwikkelen. Mijn ervaring is dat het rust en tevredenheid brengt. 

Praktisch: 

Data:  Komende bijeenkomst op  woensdagavond 4 -18 sept. / 2-16 -30 okt. / 13 -27 nov.    19.45- 21.00 uur                 

Aanmelden:  Je komt wanneer je kunt en wilt. Wel graag even aanmelden via contact of hermsenmarc@kpnmail.nl

Plaats:    Praktijk voor Balans en Innerlijke Groei in de dr. Breveestraat 35 in Bunnik 

 Je hoeft geen meditatie ervaring te hebben.  

 

Individuele adem sessies         

De adem is een krachtig instrument waarmee fysiek en emotioneel blokkades kunnen worden weggenomen. Veel mensen zijn verleerd om de adem optimaal te gebruiken.
Daarom kijk ik eerst met mijn cliënten naar hoe de ademhaling momenteel is. Om vervolgens met vrij eenvoudige oefeningen de ademhaling te optimaliseren. Dit geeft al meteen verlichting. De adem is een enorme bron van energie die veel mensen maar ten dele benutten. Ga je je adem optimaliseren dan geeft dit meteen meer vitaliteit.

Vervolgens kijk ik hoe de adem op een dieper niveau zijn werk kan doen.
Daarvoor gebruik ik het harmoniserende ademen.
Door middel van de verbonden ademhaling (afkomstig uit de Transformational Breathing) in combinatie met acupressuur en affirmaties brengen we lichaam en geest weer met elkaar in harmonie. Hierdoor kan vastgezette energie weer in beweging komen. Veel mensen zeggen zich na een ademsessie ontspannen en verruimd te voelen.

Vooraf is het moeilijk in te schatten hoeveel sessies nodig zijn. Mijn uitgangspunt is zo kort mogelijk, zo lang als nodig. Adem patronen die je je leven lang hanteert zijn niet in één sessie weggewerkt. Net zomin als beladen emoties zo maar oplossen.

Processen hebben tijd nodig. Daarom adviseer ik om met 3 of 4 sessies te beginnen, twee of drie wekelijks. Maar dit is afhankelijk van wat er speelt.
Meestal is dit genoeg voor een eerste aanzet. Het creëert een goede basis. En met deze basis kun je ook thuis aan de slag. Door dagelijks een kwartiertje harmoniserend te ademen kun je blijven werken aan balans en verlichting. Sterk aanbevolen.

  • Kosten: €100,- 1½ tot 2 uur 
  • 1e keer ter kennismaking €75,-
  • Bij afname 4 of meer sessies 10%
 

Compassietraining

Ons denken heeft een grote invloed op ons leven. Helaas is deze invloed niet alleen maar positief. Dat komt vooral door het dualistisch denken waardoor we afgescheiden raken van onze ware kern.  Als we in een moeilijke situatie terecht komen blijven we vaak lang in de piekerstand staan. Alsof we midden in een kolkende rivier staan met een wilde stroom aan gedachten en gevoelens.

De cursus ZELFCOMPSASSIE is een mooi antwoord op deze verstorende gemoedstoestand.           
 ‘Compassie is het natuurlijke vermogen van de mens om betrokken te zijn bij lijden van jezelf en anderen. En de wens om dit lijden te verlichten’. (definitie Dalai Lama)

Vaak houden we ons lijden in stand of vergroten we onze pijn zelfs omdat we ons ertegen verzetten. Een natuurlijke neiging die we allemaal hebben want pijn is niet fijn. We worden dan als het ware één met de gedachten en emoties die uit de moeilijke situatie voortkomen. We identificeren ons ermee. Vanuit dit verzet hebben we dan vaak geen oog voor wat we echt nodig hebben om onze pijn te verlichten.

In deze compassie training leer je een andere relatie te ontwikkelen t.o.v. moeilijke dingen in je leven. Een meer realistische relatie want moeilijke dingen horen bij het leven. Dat is een belangrijke stap want door het verzet op te geven kun je weer (mindful) aanwezig zijn met dat wat er is. Zo word je minder mee gesleurd in de kolkende rivier. Hierdoor ontstaat ruimte om weer te gaan zien wat je nodig hebt om je pijn te verlichten. Zo ontstaat keuzevrijheid om het leven te leiden dat je wenst.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Meditatie is het voornaamste gereedschap dat we gebruiken. Enige ervaring met mediteren is vereist. De meditaties die we tijdens de bijeenkomsten gebruiken worden opgenomen en krijg je opgestuurd om thuis mee te oefenen.  Naast meditatie zal ik ook verschillende ademtechnieken inzetten om de oefeningen krachtiger te maken en te verdiepen. Daarom wordt deze cursus aangeboden inclusief een individuele ademsessie.

Praktisch:
Aantal:                                 8 bijeenkomsten   (1x per maand)
Data:                                     in overleg:   maandag, dinsdag of woensdag ochtend of middag
                                                                     vrijdag of maandagavond  
Kosten
                                                               Jouw investering € 299.-           Early birds              € 269,-
Incl. 1 ademsessie   t.w.v. € 100, –    Jouw investering € 349,-           Early Birds              € 314,-
Incl. 2 ademsessies t.w.v. € 200,-     Jouw investering € 399,-           Early Birds               € 359,-

Early birds: reserveer en doe een aanbetaling van €100,- vóór 30 augustus 10% korting
                              50% korting op 2 wekelijkse meditatie bijeenkomst.  

dr. Breveestraat 35
3981 CE Bunnik
Bel: 06-21 44 68 58
Neem contact op

google-site-verification=MhJLobSYbSOrcBf8aOWw7YpHgIfrqtkC9GSgfVd0A7w